sandtrooperek a filmben

Ewok parittyás (Bunda Gombafej)

Filmben szereplő karakterek alapján készített Custom figurák

 

Ewok parittyás custom figura és története

 

Mai cikkemben egy ewok_endor_dioramaparittyás ewokot mutatok be egy kellemes diorámában, mely egy endori jelenet. Egy kidőlt fa, elhagyott birodalmi fegyverek, sisakok, ewokok, és a főhős, a parittyás ewok. Neve nincs hivatalosan, hiszen ő pár másodpercig volt csak látható a filmben, de ez a Hasbrot nem zavarta eddig sem, mint tudjuk, tucatjával adják ki az ewokokat, mindet névvel ellátva, és hát bizony ez egy remek aranybánya, hisz a törzs számtalan ewokot tartalmaz, mind kiadható, azaz pénzzé tehető számukra. Adnak nevet nekik, kis háttérsztorit, és máris mehet a polcokra. Én ebbe a játékba nem megyek bele; kis ewok törzsembe elkészítek magamnak párat, élővé téve diorámákkal, ha kell nevet is adok neki: legyen mondjuk Bunda Gombafej. :) Ezt gyakorta mondják az ewokok, legalábbis hasonlót, be is digitalizáltam a cikkbe rovatnyitó hangnak, ez elég vicces is, ráadásul a bunda szó még jó is a kis szőrös lényekre. Bár bundájuk sokféle színű, van barna, fekete, szürke, csíkos, és még ki tudja mennyi féle, ez is remek táptalaj a Hasbronak, hisz ebben a színkavalkádban rendesen lehet dőzsölni, számolva a dollárt a kiadott figurák után.

Több ewok_parittyásokewok is használ parittyát a Jedi Visszatér című filmben, van ahol hárman is pörgetik a fejük felett a fegyvert, kettő sikeresen elhajítja vele a követ, ám az ewok_slingeregyiknek rácsavarodik a fejére, és a kő bezúzza a fejét. Látható, és tudható, hogy a parittya avatott kezekben jó fegyver lehet, ám avatatlan kezekben önveszélyes fegyver. Nyilván ewok_parittyasvan egy Bibliai utalás is a fegyver megjelenésében, emlékezzünk Dávidra, aki parittyával teríti le Góliátot. Dávid pásztorként gyakorta használta a parittyát, magyarul ewok_parittyas_fejbe találja saját magátaz ő kezében avatott fegyver volt, homlokon találta a hatalmas harcost, ezzel eldöntve a csatát. A filmben nyilvánvalóan azt akarták éreztetni, hogy a hatalmas Galaktikus Birodalom ellenében az elmaradott, primitív ewokok ugyanolyan esélytelenek voltak, mint Dávid ugye Góliát ellenében, mégis ugyanúgy diadalmaskodtak.

Egy a bajom ezzel, bár Góliát is rendesen be volt vasalva, mégis volt szabad testfelülete, ami ellen a kő hatásosnak bizonyulhatott, ám a birodalmi rohamosztagos elméletileg teljes testes páncélzatot visel, ami elméletben lézerlövedékeket lenne hivatott elhárítani. Örök vesszőparipám ez, nem fogok bele ismét, akit a témában érdekel az ezzel kapcsolatos véleményem, kérem olvassa vissza a Galactic Battlegrounds rovatba nem olyan rég feltett elit rohamosztagos anyagomat, ahol erről részletesen értekezek.

Az ewok ewok falu galactic battlegroundsharcosok többnyire hasonló, primitív fegyvereket használnak a filmben, többségül késsel, dárdákkal, íjakkal van felfegyverezve, de nem ritka a fabunkó sem. Magyarán a parittya nem lóg ki ebből a ewok_csapdassorból. Nyilván van ebben egy bennszülött tematika, ami az amerikai népnél egyértelműen az őshonos, ugyancsak kezdetleges, természetközeli indián vonalra utal. Igazából még a csapdáik is primitívek voltak többségében, kezdve az indakifeszítésektől a rönklegurításig a domboldalról, ám ezek hatásfoka sokkal jobb volt, eredményesebb volt akár a gépesített osztagok ellen is, ami realisztikus jeleneteket is adott a filmbe, hiszen egy ewok_speederbike elleni kifeszített kötél csapdaspeederbike-os valóban lerántható egy kifeszített indával a nyergéből, és az ewok atst_buktatasAT-ST is felbuktatható a rönkökkel. Az endori csata is akkor fordult meg nagyjából, amikor ezek a csapdák elkezdtek működni, és amikor Chewie-ék szereztek egy lépegetőt, és baráti egységként feltüntetve magukat közel (mögé) kerültek ellenséges lépegetőkhöz, és kilőtték azokat.

A parittya kultikus fegyver tehát, bár primitív, mégis patinás, történelmi fegyver. Az sem véletlen bizonyára, hogy Izrael a Vaskupola után a napokban adta át új légvédelmi rendszerét, melynek neve Dávid Parittyája lett.

Fogadjátok szeretettel tehát a kis parittyás ewok custom figurámat egyedi diorámában.

 

 

Tekintsétek meg custom Ewok parittyás figuráimat is!

 

Custom parittyás ewok figura elölről

custom_ewok_parittyas_elölről


 

Custom Ewok parittyás figura jobbról

custom_ewok_parittyas_figura_hátulrólKöszönöm az érdeklődést, látogasd rendszeresen a CustomStarWars oldalt!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2017. 04. 19. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

rák droid

vissza a főoldalra főmenübe image map example