sandtrooperek a filmben

Fehér váll-lapos Sandtrooper őrmester

Filmben szereplő karakterek alapján készített Custom figurák

 

Filmes custom figurák - Fehér váll-lapos Sandtrooper őrmester

A sandtroopereksandtrooperek gyakorlatilag olyanok, mint egy sima birodalmi rohamosztagos, azzal a különbséggel, hogy különleges kiképzésüknek és felszerelésüknek köszönhetően őket inkább speciális területeken vetették be, mint például a sivatag. A sand szó jelentése homok, így fordulhatott elő, hogy az Interneten még egy jelmezes rajongó is "homokos" rohamosztagosnak fordította őket, szerintem mi azért maradjunk a sivatagi rohamosztagos megnevezésnél. :-) A kegyetlen sivatagi hőség miatt a katona páncélját és sisakját egy fejlett hűtő rendszer tartja elviselhető hőmérsékleten, komoly védelmet nyújtva a sandtroopereknek.

A páncélzat azonban nem csak a hőtől védi meg, hanem a 18 darab vért elemből álló páncél a fegyverek ellen is védelmet nyújt állítólag, ám ennek a filmekben semmi jelét nem látjuk, elég ha csak arra gondolunk, hogy az rohamosztagosokat agyonverik az ewokokewokok fabunkókkal verik hülyére, vagy a rohamosztagos sisakot átüti az ewok parittyaparittyákkal lövik agyon a gárdistákat az Endoron, vagy például nincs a főszereplőknek az a kósza lövése, mely egyetlen lövéssel le ne terítene egy ilyen állig bevasalt birodalmi katonát, vagy ott a szörnyszülött jelenet a Zsivány Egyesből, mikor egy vak ember rugdossa halálra őket, vagy ütlegeli a botjával őket félholtra, mindenesetre papíron a páncélzat a blasterek tüzét képes elhárítani...

A sivatagi és sima troopereknek egyaránt beépített adó-vevő, automata polarizált lencsék, és légzést segítő szűrő van a sisakjában. Hátukon egy böhöm nagy túlélő táskát cipelnek, melyben víz és táplálék is van, valamint egy hosszú távú adó-vevő. A sandtrooperek kezében többnyire birodalmi E-11-est, DLT-19 heavy blastert, vagy T-21-es könnyű ismétlő puskát látunk. A sandtroopert még egy dolog különbözteti meg a sima stormtrooperektől: a vállukon egy ún. pauldront láthatunk. Ez egy színes váll-lap, mely a rangjukat jelzi. A fehér váll-lap jelentése anthony_forrest_sandtrooperőrmester, a fekete az vagy egy sima közkatona, vagy egy kisebb rangú tisztes, maximum a tizedesig. Azok, akik hét fős csapatokat irányítottak, narancssárga váll-lapot hordtak, és szakaszvezetői rangjuk volt. (Egy ilyen igazoltatja Luke Skywalkeréket a filmben, azt a katonát Antony Forrest alakította, akitől ezt a dedikált kártyát kaptam.) Ezen kívül a figurák alapján létezhetett egy szürke pauldronos fegyvernem is, mely talán valamilyen módon a dewback lényekhez köthető, legalábbis a Power of the Force-os dewback trooper egy szürke váll-lapos sandtrooperként lett kiadva, igaz, hogy jelenleg már a most kiadásra kerülő, rövidesen megjelenő ÚJ dewback trooper már egy fehér váll-lapos katona lesz.

Fehér váll-lapos őrmestert nagyjából négyszer láthattunk a filmben, mind a négy az Új Reményhez köthető.

egy fehér váll-lapos őrmester talál meg egy apró 
  fém alkatrészt, mely egyértelművé teszi, a mentőkabinban robotok voltakElőször akkor volt egy fehér váll-lapos őrmester, amikor leszállnak a Tatooine-ra, hogy megkeressék a menekülő kabint, és benne a terveket. Egy fehér váll-lapos őrmester talál meg egy apró fém alkatrészt, mely egyértelművé teszi, a mentőkabinban robotok voltak.

egy fehér váll-lapos őrmester Mos Eisley utcáin igazoltatnak egy járókelőtMásodszor akkor láttunk egy fehér váll-lapos őrmestert, amikor Mos Eisley utcáin igazoltatnak egy járókelőt, mikor R2-D2-t, és C-3PO-t kiküldik a kantinból. A háttérben a dewback biztos valami finomat szimatol a hátimotyójában, mert nagyon szaglássza az őrmester túlélő felszerelését.

egy fehér váll-lapos őrmester sandtrooper_Mark_IV_droidjaA harmadik jelenet azért érdekes, mert ekkor láthattuk azt a felderítő robotot is, melyet a Power of the Force sorozatban eleve egy fehér váll-lapos őrmesterhez adtak annakidején. Ez egy Mark IV típusjelzésű járőrdroid, mely nem rendelkezik fegyverzettel, ám kitűnő megfigyelő és lehallgató egység, ami még az illegális rádiójeleket is észleli. Bár az a POTF2-es fehér váll-lapos sandtrooper figura is brutál izmos volt, sőt, nem volt hátitáskája sem, mert annak a helyére lehetett beszúrni a droid tartópálcáját, hogy felette "lebeghessen", mégis sokan megvették, mert ezt a kis kutászt máshogy nem lehetett megszerezni! A jeleneten egy fehér, egy fekete, és egy narancssárga pauldronos katona is látható, ahogy a hangár felé igyekeznek.

sandtrooperek_hangar_mos eisleyA negyediken megérkeznek, de vajon minek... Ismét megbizonyosodhatunk arról, hogy Kenobi erősen túlzott, mikor a birodalmi rohamosztagosok precíz lövéseire utalt a jawa homokkúszó oldalán, egy osztagnyi "elit" sandtrooper nem képes eltalálni Han Solót és környékét! Tíz méteres körben körbelövik őt, miközben Han simán leamortizál pár narancs, fekete, és fehér váll-lapos sandtroopert, akik fejvesztve rohannak valami fedezék mögé, és ímmel-ámmal visszatüzelnek pár értékelhetetlennek minősíthető lövéssel.

Régen, amikor kitaláltam, hogy kéne csinálni egy fehér váll-lapos őrmestert is, akkor még CSAK az ún. POTF izomváltozat, más néven szteroidos sivatagi rohamosztogosakat lehetett kapni. Ma már azonban jobb választék áll a gyűjtők rendelkezésére, ízléses doboz dizájn, arányos testalkat, kitűnő kiegészítők, és remek mozgathatóság jellemzi a mai fehér váll-lapos őrmestert. Nekem azonban még egy izom narancssárga POTF sandtrooper vállapját kellett átfestenem, és homokszerű festéssel "piszkolnom" a páncélt, hogy létrehozhassak egy custom fehér váll-lapos sandtrooper őrmester figurát. Nem igazán szeretem a piszkolt, és sérült festésű custom figurákat, de egy homokvihart túlélt sandtroopernél indokolt lehet egy megviseltebb páncélzatú katona elkészítése is egy customozó számára. 

Tekintsétek meg a Custom fehér váll-lapos őrmester figurát is!

Custom fehér váll-lapos őrmester figura elölről

sandtrooper_feher_custom figura


 

Custom fehér váll-lapos őrmester figura hátulról

fehér pauldronos sandtrooper őrmester custom figura


Custom sandtrooper őrmester figura piszkos variáció

sandtrooper_white_custom figura homokkal piszkolva


 

Custom sandtrooper őrmester figura egy homokvihar után

white pauldron sandtrooper sergeant custom egy homokvihar után


Custom sandtrooper őrmester figura jobbról

sandtrooper_white_custom figure battledamaged


 

Custom sandtrooper őrmester figura balról (homokszerűen piszkolt variáció)

white pauldron sandtrooper sergeant custom piszkos


 

 

Remélem tetszett az anyag, gyere vissza máskor is, mert még sok minden lesz!

 

 

 A cikket írta: Rostás Norbert 2009. 09. 04. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

sandtrooper őrmester

vissza a főoldalra főmenübe image map example