sandtrooperek a filmben

Gree parancsnok

Filmben szereplő karakterek alapján készített Custom figurák

 

Film alapján készített custom Gree figura

Hadd mutassam be nektek az 1004-es azonosítószámú klón parancsnokot. Nem tudjátok kiről beszélek? Én sem tudtam, és fogadok csak nagyon kevesen azonosították, kiről is lesz szó. De ha azt mondtam volna, hadd mutassam be Gree parancsnokot, azt hiszem minden Star Wars rajongó azt mondaná, hogy őt már ismeri. Szóval ezúttal nem közlök életrajzot, nem lesz hosszú élettörténet, hiszen mindannyian tudjuk kiről van szó, mit tett, és miről híres. A különféle kiadott figurákra, és a custom figurára fogok koncentrálni, bemutatva egy régebbi, és egy új kiadású eredeti figurát, összehasonlításnak jók lesznek. De a semleges olvasóknak, és az újaknak íme pár szóban, ki is volt Gree:

Időrendileg legkorábban a Klón Háborúk idején láthattuk gree_luminara_ahsoka_gunrayGree parancsnokot, Luminara Unduli segítője volt. A Clone Wars animációs film 9. epizódjában az foglyul ejtett Nute gree_clone_warsGunray kíséretében láthattuk Gree parancsnokot Ahsoka Tano, és Luminara Unduli háta mögött. A Neimodiai alkirályt be akarták börtönözni háborús bűnei miatt, ám Asajj Ventress, és egy áruló Coruscant guard (őr) segítségével Gunrayt kimentik a jogos büntetés elől. Bár a kékruhás coruscanti katona áruló, tehát morális alapja nem volt prédikálnia gree_vs_coruscant_guardGree parancsnoknak, a 3Ds film készítői már ekkor elrejtettek olyan mondatokat ebben az epizódban, melyek segítenek megérteni a klónok mentalitását, és predesztinálják Gree jövőjét is. Én e mondatokat Gree ars poeticájának neveztem el magamban, de itt nem "költői hitvallásként, hanem klón lélek és gondolkozásmód hitvallásként" értelmezhetjük.

Ezen az első hangfelvételen Ahsoka szeretne elmenni őrhelyéről, hogy segíthessen Luminarának Asajj ellen, és megkérdezi a katonáktól, hogy ugye nem szegülhetek ellen egy direkt parancsnak, és nem hagyhatom el az őrhelyem? Mire Gree azt mondja, hogy ÉN NEM TENNÉM. Azaz bármi is a parancs, ő ahhoz tartja magát, nem mérlegel.

I can't disobbey a direct order and leave my post, can't I? I wouldn't!

A következőn Gree harcol a Coruscant guarddal, és megkérdezi tőle, hogy ezért árultad el a Köztársaságot?
A Coruscant guard válasza: Mint mondtam a padawannak is, néha akkor vagy jó katona, ha azt teszed, ami helyes.
Gree: Te és én nem értünk egyet abban, hogy milyen egy jó kato... és leütik.

For that you betreayed the Republic? Like I told the Padawan, sometimes being a good solider means doing what you think is right. You and I disagree on what makes a good sold...

Gree parancsnokot a Klón Háborúk alatt a Kashyyyk-ra vezényelték, hogy segítsen a wookie-knak. Ő vezette azt az osztagot, amit mi is csak "Elite Corps" osztagként ismerünk. (terepszínű bikerscout-szerű klón harcosok a Sarlacc osztagból) Ott állomásoztak Kashyyyk-on, és felkészültek a wookie világ védelmére. Gree parancsnok Yoda és Luminara Unduli Jedi tábornokok szárnysegédje volt, közvetlenül alájuk osztva. Gree olyan katonákat irányított, akik speciálisan a dzsungel harcra lettek felkészítve és felszerelve. Ezért az Elite Corps katonák, és maga Gree is terepszínű páncélzatot viseltek, hogy jól tudják magukat álcázni a zöldellő környezetben. gree_commander_film Terepszínű cucca ellenére Gree ritkán császkált az erdőben, túlnyomórészt egy magas fából készült wookie épület tetejéről irányította embereit, így a kirobbanó kashyyyk-i ütközet idején is fentről követte a csata menetét, távcsövével nézve az ütközetben harcoló embereit, adó-vevőjével irányítva azokat. Ott guggolt Yoda mellett a Sith-ek Bosszúja című film egyes jeleneteiben. Yoda mestert majdnem el is találta egy kósza lövedék, ezért picit beljebb húzódtak a párkányról. Végül is megnyerték a kashyyyk-i csatát a Független Rendszerek Szövetségének droid hadserege ellen. Te is kipróbálhatod magad Gree nyomdokaiban hadvezérként az ütközetben, próbáld meg visszaverni a CIS droid hadseregét Kashyyyk-on a Battlefront II játékban! Remek szórakozás, érdekes, és izgalmas feladat védeni a wookie faerődítményt az egyjátékos küldetésben, próbáld megakadályozni, hogy a droid csapatok lerombolják az erőd falait, és védd meg a generátorukat bent az erődben! Körülbelül 5 percig te lehetsz majd Commander Gree, megvédheted a wookie szövetségeseket, azzal a számomra örömteli különbséggel, hogy a játékban nem kell megpróbálni Yoda mester életére törni, mint a filmben.

 

Annak ellenére, hogy Gree parancsnok mindig hűségesen követte Yodát, és végrehajtotta a parancsait, mégis alapvetően a Köztársaságnak, esetünkben Palpatine-nak engedelmeskedett. (Ez már parányi korukban beléjük lett táplálva, még mikor a klónozó tartályaikban lebegtek.) Mikor tehát Palpatine kancellár életbe léptette a szomorú 66-os parancsot, Gree arra gondolt, hogy a lehető legrosszabb dolog történt a Köztársaság szempontjából, és a Jedik "elárulták a Köztársaságot". Ahogy Palpatine mondaná "mostantól minden egyes Jedi a Köztársaság ellensége". Palpatine utasította Gree-t hogy végezzen Yoda-val. Gree jelt adott egy elite corps katonának, hogy kövesse, és együttes erővel öljék meg az öreg Jedi mestert. Hátulról támadtak. Gree megpróbálta még azelőtt lelőni Yoda mestert mielőtt annak ideje lenne reagálni. De Gree alábecsülte Yoda érzékeit. gree_yodara_tamadMielőtt meghúzhatta volna a ravaszt, Yoda felugrott a levegőbe, és oldalra kitérve a tűzvonalból pici zöld lézerkardjának egy gyors suhintásával elválasztotta a parancsnok fejét a törzsétől. Chewbacca és Tarfful, akik ugyancsak jelen voltak a helységben, igen megdöbbentek és meglepődtek, mivel ők addig az egész dologból még csak nem is sejtettek semmit, míg meg nem hallottak egy lövést, és egy lézerkard bekapcsolásának a hangját. Mire odafordultak Yodához, a két merénylő már a földre roskadt, míg a fejük csendesen odábbhengeredett a padlón. Megértették a helyzetet, a klónok Jedi Generálisaik ellen fordultak. Gyorsan úgy döntöttek, segítenek Yodának elmenekülni, egyikőjük hagyta, hogy Yoda felmásszon a wookie nyakába, hogy gyorsan el tudjanak futni a titkos menekülőkabinjukhoz, amit felajánlottak az idős Jedinek, hogy elmenekülhessen a Dagobah bolygóra. A ROTS kivágott jeleneteiben meg is tekinthetjük Yoda szívszorító megérkezését Dagobah-ra.

 

Kiadott Gree figurák: kattintsatok erre a Gree parancsnok referencia fotóra összehasonlításképp. Bár az ő sisakjának a teteje nem volt szürkés-ezüst színű, amúgy ez a fotó remek róla.

 

Revenge of the Sith (ROTS) figura

 

gree_figure_rots_frontgree_figure_rots_back Ez a figura nem valami nagy durranás. Úgy értem figurának jó, de Gree-nek már nem annyira. Jól mozgatható, és pár országban a ROTS dobozos, jó állapotú, szép hátlapos termék ritkának is számít, ezért elég értékes. De nekem, és pár gyűjtőtársamnak ez csak egy kezdeti próbálkozásnak tűnik, egy jó Gree elővárományosának. Nem elég terepszínű, szinte csak sötétzöld. A sisakja teteje szinte teljesen zöld, miközben az eredeti Gree sisak inkább fehér, egy pici zöld sávval a tetején. A szemplexi sem tetszik, nem olyan fémesen csillogó, mint kéne lennie.

 

30th Anniversary figura

 

new_gree_commander_figuregree_commander_figure_back Ez egy újabb figura. 2008.-ban adták ki, és sokkal jobb, mint a régi. A páncélzat sokkal szebben terepszínű, szupi a sisakja, a tetején levő zöld sáv is tetszik, remek darab. A szemplexi még mindig nem tökéletes, de már nem olyan "libaf@s" színű legalább, mint a ROTS darabé. J Adnak hozzá egy távcsövet, amit a kashyyyk-i csata alatt használt. A 30. évfordulós széria ezen kártyái nem érmével kerülnek kiadásra, hanem egy szép kis talapzattal, amire jelen esetben az van ráírva, hogy Commander Gree. Ez a figura majdnem tökéletes, sokkal jobb, mint a régi.

 

clone warsos_gree_figura Íme a legújabb Commander Gree figura. Ilyen dobozolása, és külalakja lett a Clone Wars első évadjában látott még régi páncélú, és jellegzetes hajú Gree parancsnoknak. Bevallom, ez a séró nekem nem tetszik, és ez az irgalmatlan nagy aknavető-szerűség is aránytalan, bár el kell ismerni, hogy a fiatalabb korosztálynak teszik mellé, hogy tudjanak ezzel a nagy fegyverrel játszani, és nekik valószínűleg be is fog jönni. Lehet majd lövöldözni vele a droidokra. Viszont maga a figura nagyon élethű, még az arc is kiköpött mása az animációs filmben látottnak, a másik puska az idősebb rajongók elvárásainak is meg fog felelni, és a doboz design is pompás, biztos vagyok benne, sokan fogják ezt a katonát megvenni.

 

Tekintsétek meg a custom Gree figurámat!

Annak idején semmilyen Gree nem volt még. Egy ROTS#6 klónból lett csinálva, terepszínűre festve azt. A vállvértjei levehetőek. Soha nem láttam olyan szögből, hogy megláttam volna, hogy combtáskája is van. A sisak tetején levő zöld sávokat én is világosabb zöld festékkel készítettem el, mint ami a mellén, és a vállvérten látható, akárcsak a 30. évfordulós figurán.

 

Custom Gree parancsnok figura elölről

gree_custom_front


 

custom Gree commander figura hátulról

custom_gree_back

 


Köszönöm az érdeklődést, látogass vissza hamarosan!


 A cikket írta: Rostás Norbert 2008. 06. 27. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

gree

vissza a főoldalra főmenübe image map example