sandtrooperek a filmben

Vörös elit battle droid

Filmben szereplő karakterek alapján készített Custom figurák

 

Vörös elit battle droid Molnár Levente tiszteletére

Legutóbbi cikkemben az új CIS fejlesztésű vörös droidokat mutattuk be. Az a sorozat már eleve egy fejlettebb processzoros, gyorsabb, pontosabb, okosabb gyalogos harci droid hadsereghez juttatta a CIS-t, ám még ezek az új droidok közt is voltak elitek, akiket különlegesebb feladatokkal is meg lehetett bízni. A CIS több helyen is létesített hadiüzemeket, de az új, vörös droidok gyártását a Geonosison végezték. Először még a Klón Háborúk előtt, itt gyártották az elit vörös droid parancsnokokat például, akik OOM-9-hoz hasonlítottak külalakjukban. Azaz a fejük búbján volt egy ugyanolyan droid_commandersárga sapkaszerű festés, és a mellükön egy sárga kör alakú szimbólum, mint OOM-9-nak, csak az új droid parancsnok teste vörös volt. Egyetlen egyszer láthattunk egy ilyen robotot, még pedig a Geonosisi arénában, egy ilyen elit vörös droid támadta meg Mace Windu jedi mestert. Windu azonban kitrükközte az elit vörös droid commanderelit droidot, átszaltózott a feje fölött, és mögé került. A droid a fejét a magasba emelve figyelemmel kísérte a Jedi röppályáját, és villámgyorsan megpördülve folyamatosan tüzelt utána. Vesztére. Ugyanis Windu mester az windu visszaveri a droid_commander lövésételit vörös droid egy lövedékét visszaverte rá, így terítve le a veszélyes droidot. Miután a Köztársaság megnyerte a geonosisi ütközetet, a droid gyárat bezárták, ezért egy ideig nem kellett az itt gyártott vörös droidokkal szembetalálkozniuk a csatatereken.

Később, a vörös droidok készülnek a geonosisi droid üzembenKlón Háborúk alatt azonban a Szeparatisták újra megnyitották a geonosisi gyárat, és folytatták a vörös droid projectet. Óriási futószalagokon és gépsorokon gyártották az elit vörös droidokat, és nem is keveset, droidok ezrei lógtak félkészen a gyártósorokon, és mire Ahsokáék behatoltak a droid üzembe, már teljes osztagok voltak máris bevetésre készen. Rövidesen be is vetették őket, mikor elit vörös battle droidok rohamozzák meg Luminara Undulit és Anakin SkywalkertLuminara Unduli és Anakin Skywalker elterelő hadművelete miatt elit vörös droid osztagok rohamozták meg a két Jedit, és az őket támogató klón csapatokat. Ez az új vörös droid széria azonban új festést kapott. A fejbúb sárga sapkája megmaradt, ám a második szériás elit vörös droidnak sárgával festették le a könyék ízületét, comb és térdízületét, az alkar élét, a nyak alatti területet, valamint a hátitáska kör alakú domború részeit is.

Egy hasonló vörös elit droid hadosztály védte azt az erődítményt is a Geonosison, mely a droid gyár elsődleges védelmi vonalát jelentette. Miután a Köztársaság tudomást szerzett az újra megnyitott droid üzemről, azonnal a helyszínre küldtek három klón hadosztályt, hogy elit vörös battle droidok védik a geonosisi erődítménytostromolják meg azt, és ezúttal véglegesen semmisítsék is meg a nem célravezető bezáratás helyett. A második geonosisi ütközet talán még véresebb lett, mint az első, ugyanis az Obi-wan Kenobi, Anakin Skywalker, és Ki-Adi Mundi által vezetett partraszállást mind a három fronton megállította a droidhadsereg, melyet erős légvédelmi ágyúk, geonosisi harcosok, és nehéztüzérségi eszközök támogattak. A klónok súlyos veszteségeket szenvedtek, a három Jedi tábornokot a droid erők elszeparálták egymástól, és Kenobi meg is sérült, miután hajóját lelőtték. Ahsoka és Anakin behatol a droid erődbeHa Ahsoka és Anakin nem hatol be a droid erődbe, és nem juttatják át a csapataikat ezen az elit vörös droidoktól hemzsegő akadályon, valószínűleg nem tudnak időben Kenobi segítségére sietni, akinek a csapait gyakorlatilag felmorzsolták a heves droid rohamok. Mikor megérkezik az Anakin által vezetett felmentő sereg, a sérült Kenobi épp beindítja a kardját, de láthatóan alig bír megállni a lábán, a brutális mennyiségű elit vörös droid minden bizonnyal lelőtte volna őt. Mikor Anakinék megmentik, megkönnyebbülve huppan vissza a földre, nyilvánvalóan Kenobi is elesett volna, és megtizedelődött klónjainak sorsa is meg volt pecsételve az iszonyatos droid tűzben.

Az elit vörös droidok a CIS sima harci droidjai között a királykategóriát jelentették. Természetesen voltak még jobb másfajta droidok, (kommandó droid, jet Super battle droid), de a sima battle droidok közt minden szempontból ők voltak a legjobbak. Gyártásuk azonban viszonylag rövid ideig tartott. Egyrészt azért, mert már a Klón Háborúk idején a CIS nem tudta anyagilag fedezni a nagy számú gyártásukat, másrészt azért, mert a Geonosisi üzem egyszer és mindenkorra megsemmisült hála Ahsoka Tano és Barriss Offee önfeláldozó akciójának.  

 

Tekintsétek meg custom elit vörös battledroid parancsnok figurámat is!

Annak idején, mikor csináltam, még semmilyen vörös battledroid figura nem létezett, ezért egy episode 1-es bónusz droidot áldoztam be rá, lefestve azt pirosra, és masszív harci sérüléseket, olajos és piszkos foltokat, és kopott éleket és felületeket festve rá, hogy harcedzett droidnak tűnjön. Felhívom a figyelmeteket arra, hogy még a hátitáska is custom, azaz azt is puttyból gyúrtam, még az antennáit is.

 

Custom vörös elit battledroid figura elölről

vörös_battledroid_parancsnok figura_custom


 

Custom elit piros battledroid figura hátulról

piros_elit battledroid_parancsnok figura hátulról

 

Custom elit piros battledroid figura oldalról

piros_elit battledroid_parancsnok figura oldalról


 

Piros battledroidokat vezet egy SBD a geonosisi arénába, az egyik döbbenten tekint az idétlen C-3PO hibriddroidra

piros_battledroidokat vezet egy sbd a geonosisi arénába


 

Vörös battledroidok vettem-vettem felkiáltással hátrálnak az acklay elől a geonosisi arénában

piros_battledroidok vettem-vettem felkiáltással hátrálnak az acklay elől a geonosisi arénában

 


Köszönöm az érdeklődést, látogasd rendszeresen a CustomStarWars oldalt!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2010. 11. 09. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

piros_battledroid

vissza a főoldalra főmenübe image map example