birodalmi lépegetők a force commanderben

Scanner Jammer sofőr

Force Commander

 

scanner_jammer_nyitott állapotbanA Scanner Jammer (SJ) egy lázadó katonai támogató jármű, melyet megfigyelésre, észlelésre, és katonai hírszerzésre használtak. A Scanner Jammert a Loratus Manufacturing cég gyártotta a Lázadók Szövetségének megrendelésére, melyet főleg a Galaktikus Polgárháború idején használtak. Arra találták ki, hogy scanner_jammer_zárva közelrőlcsak távolról monitorozza az ellenséges tevékenységet, ezért a járműnek nem volt fegyverzete. Páncél burkolata nyitható volt, de ebben a nyitott helyzetben csak igen ritkán láthatunk scanner jammert. A Scanner Jammer igen széles repertoárban van felszerelve olyan eszközökkel, melyek megszakítják, vagy zavarják az ellenség szkennereinek és szenzorainak adatjelfolyamát, sőt, még a megfigyelésben verhetetlen birodalmi kutászdroidok (probe droidok) adását is képes hazavágni. Ugyanakkor egy nagyon értékes és hatékony katonai hírszerzési eszköz is, mivel másodlagos képessége révén a csatatér bármely pontját képes "bevilágosítani" nekünk egy bizonyos időre!

Mivel nem harcra lettek kifejlesztve, feladatuk elsődlegesen a felderítés, irányítás, és az adatkommunikáció. Ugyanakkor az előrejelzés, és figyelmeztetés is az elsődleges feladataik közé tartozik. A figyelmeztetés főleg a védelem megszervezéséhez elengedhetetlen, ezért a scanner jammert gyakran mint előretolt felderítőt alkalmazták, mely állandóan pásztázta azt a területet, ahonnan ellenséges támadás volt valószínűsíthető. Ha veszélyt észlelt, a szkennelt terület képét elküldte minden katonai gépesített egység monitorára, hogy felkészülhessenek az ellenséges támadásra, ehhez biztosítva az ellenség számát, jelenlegi pozícióját, és a várható mozgási irányát. Ám tartsuk észben, abban a pillanatban, ahogy ellentámadásba lendülünk, támadó gépeinkről lehull a scanner_jammer_hothscanner jammer jótékony álcázása! Például ha a SJ átadja az ellenség pozícióját a proton attack tankoknak, és azok tűz alá veszik őket, a Scanner Jammer csak a tankokat fogja tudni álcázni, a kilőtt célkövető rakétákat NEM! Ezek meg fognak jelenni az ellenség radarján, és egy kis csíkként fognak közeledni feléjük, azaz a csík kezdőpontja el fogja árulni, hol vannak a tankjaink! Ez a Hoth-i csata screenshot valami hasonlót ábrázol, (lásd a bal alsó sarokban levő monitoron).

A scanner jammer indikációs képessége pedig a támadásokhoz használható. Előzetesen megfigyelve egy ellenséges területet felfedezhetjük védelmük gyenge pontjait. Ha sikerül feltérképezzük a védelmi tornyaik helyét, sunnyogó egységeiket, és gyülekezési pontjukat, akkor jobban megtervezhetünk egy nagyobb sikerrel kecsegtető inváziót. Ráadásul ha találunk egy zsíros célpontot pár drága, veszélyes géppel és toronnyal, azzal meg is turbózhatjuk command pontjainkat! Ha van egy megfelelő nagyságú proton attack tank flottánk, készítsük oda őket a scanner_jammer_tactikascanner jammer közelébe, (fehér pont a screenshoton) világosítsuk be vele a kijelölt területet, gyorsan váltsunk át a proton tankjainkra, és szórjuk meg célkövető proton rakétáikkal az AT-AA lépegetőket, tornyokat, és AT-ST-ket, mivel ezek elpusztítása szaftos pontokat fog hozni számunkra! Erre van is egy jó öreg trükk. Én nem szoktam egyből kilőni őket, hanem csak legyengítem mindet, hogy durván füstöljenek, annyira, hogy egy lövés kelljen már csak nekik. Miután MIND elő lett készítve a kilövésre, mindegyik tankomat ráküldöm egy MÁSIK KÜLÖN ellenséges egységre, így elérhető, hogy egy kör alatt elpusztítsuk mindet. Ezzel a trükkel egy nagy mennyiségű command ponthoz juthatunk egyszerre, azaz rendelhetünk végre valami drága, emiatt nehezen megszerezhető és értékes lázadó gépet, mint például a plazmavető torpedo launcher gép, melynek darabjának 550 pont az ára, vagy vehetünk még attack tankot 500 pontért. Ha vannak sérült gépeink, és még van pénzünk, vehetünk belőle remek javító droidot, melyek ára 300 pénz, és míg a nehézgép szállítónk lehozza az előbb rendelt páncélos járműveinket, azzal egy időben egy másik gyalogos szállító leszállóhajó, a Rusty Eagle lehozhatja a repair droidokat nekünk, meg esetleg pár brutálisan erős infiltrátort.

A Scanner Jammer felderítő akciói biztosítják azokat a szükséges és létfontosságú információkat az ellenséges csapatokról és szárazföldi létesítményeikről, melyek fenyegetést jelenthetnek a Lázadók Szövetségére. A felderítő küldetések állandó felügyeletet, és védelmet jelentenek, melyek figyelmeztették a Lázadókat a közeledő ellenséges csapatokra, veszélyekre, támadásokra, és hadmozdulatokra. Ezeknek a felderítéseknek a stratégiai, operatív, és taktikai haszna felbecsülhetetlen volt, mindezen információk nélkül nem sok lázadó parancsnok mert támadást indítani. Egy jól előkészített haditerv nélkül egy precíz offenzíva elképzelhetetlen lett volna, mivel a birodalmi haderő erősebb volt, és előkészítés nélkül a kevésbé tehetős Lázadás, akiknek kevesebb anyagi és emberi erőforrás állt rendelkezésére, könnyen belefuthatott volna egy akkora pofonba, egy akkora vereségbe, mely véglegesen véget vethetett volna nagyszabású terveiknek, idejekorán végső vereséget szenvedve a háborúban.

Egy felderítő kémjárműnek értelemszerűen magas szintű rejtőzködési, lopakodási karakterisztikával kell rendelkeznie, hiszen először is saját magát kell elrejtenie az ellenséges szenzorok elől. A scanner jammer többféle módszer kombinációját is alkalmazza, hogy csökkentse a detektálhatóságát a látható, a hallható, és a rádió frekvenciás spektrumokban. A külső burkolatát képező páncéllemezek például olyan speciálisan vannak kialakítva, hogy a mai lopakodó repülőkhöz hasonlatosan eltérítsék, vagy összekeverjék az ellenséges radar jeleit. Miután saját magát álcázta, nagy távolságból kikémlelheti az ellenséget, és zavarhatja a szkennereit. Szóval egy scanner jammer vásárlásával két legyet is üthetünk, megfigyelhetjük őket, miközben a mi mozdulataink észrevétlenek maradhatnak. A scanner jammer elektromos jelekkel képes zavarni az ellenséges radarokat, magas koncentrációjú energiával blokkolva a vevőjüket. Ráadásul zajt is képes kibocsátani, vagy végtelenítve hamis adatokat sugározni. A jammer képes az egész teljesítményével egyetlen frekvenciát zavarni, de akár több frekit is képes zavarni egyszerre, természetesen ekkor kisebb hatásfokkal. Ez egy tökéletes zavaró eszköz, mert egyszerűen nem fordulhat elő olyan eset, hogy egy lázadó zavaró jel a saját egységeik adatfolyamát is hazavágja. Olyan sem fordulhat elő, hogy scanner_jammerskét scanner jammer egymás közelében interferenciát okozzon egymás működésében, még akkor sem, ha ugyanazt a frekvenciát is használták volna. Szóval két scanner jammer működtetésének sincs akadálya, sőt, általuk felére csökkenthetjük a letapogatás utántöltési idejét. Ne felejtsük, egy sikeres bevilágosítás után a Scanner jammernek újra kell töltenie magát, mely bizony elég sokáig tart! 950 időegységbe kerül, mire ismét képes használni a másodlagos képességét. De ha van még egy, és azt akkor indítjuk, mikor a másik nagyjából félig már vissza van töltve, 450-500 időegységenként ellenőrizhetjük a pályát, ha szükséges! Ez például Abridonon létfontosságú lesz, mert nagyon kevés időnk lesz, mire megtalálnak a birodalmiak a pályán, (ők a kék pöttyök a képen a két scannertől jóval északra) ezért fontos, hogy minél több rakétát küldhessünk beléjük távolról, mielőtt megindulnak felénk!

A scanner_jammerscanner jammert többnyire egy női sofőr vezeti, aki nem száll ki a járművéből a játék alatt, és soha nem avatkozik harcba. Ha a jármű felrobban, ő is meghal benne. Nem militáris, hanem kisegítő személyről van szó, ezért nem eldöntött, hogy volt-e fegyverzetük, vagy sem, ezért készítettem egy olyan fotót is róla, ahol nincs fegyvere, meg egy olyat is, ahol fegyvert (egy lázadó pisztolyt) adtam a kezébe. A scanner jammer sofőr egy militari sárgás-barna nadrágot visel, és egy valószínűleg tűzálló sárga pilóta dzsekit, melyen fehér részek is vannak. Egy nyitott, de masszívan bevasalt fémes barna sisakot hord, melyen egy piros sárga piros szimbólum van a jobb homlokrészen, és egy piros fehér piros szimbólum van a bal homlokrészen. Egy enyhén sötétített sárgás szemvédője van, egyfajta napszemüvegként a vezetéshez. Még soha nem láttam női scanner jammer sofőr figurát, ezért úgy döntöttem, csinálok egyet magamnak. Mint majdnem minden custom figurámnak, körülbelül ennek is 15 munkaóra az elkészítése, de megéri, mert nagy ritkaság.

 

Tekintsétek meg a custom scanner jammer női sofőr figurámat! Egy értékes darab számomra, nem csak a nehéz színkeverések és a sisak elkészítése miatt, hanem azért is, mert a játékban Jennifer Hale szinkronizálta, akit én nagyon kedvelek. Hallgassunk meg pár jó kis Scanner Jammer bejelentkezést Ms Jennifer Hale előadásában!RÁKKATTINTVA egy Scanner Jammerre, a sofőr bejelentkezik, hallgassátok meg az eredeti Force Commander Scanner Jammerének mondatait Jennifer Hale hangján!


Jammer is on the battlefield. Jammer megérkezett a csatatérre (leszállás után)
Scanner Jammer here! Scanner Jammer jelentkezik!
Jammer ready to be deployed. Jammer készen áll a bevetésre
Awaiting command. Várom a parancsot
Ready to "muck up" the enemy scanners sir. Ez egy katonásabb beszólás, "finoman szólva" is a jammert kezelő hölgy készen áll az ellenséges radar elQQrására. :-)


MOZGATVA egy Scanner Jammert, a következő hangok lesznek:


Moving toward destination! Megyek a kijelölt célterületre!
Systems responding. Minden rendszer válaszol (működésképes)
Jammer is on their wave! Jammer megtalálta az ellenség hullámhosszát.
On my way! Megyek!
Command received! Parancsot értettem!

 

Női custom scanner jammer sofőr pisztollyal

scanner_jammer_sofőr


 

Custom scanner jammer sofőr hölgy elölről

scanner_jammer_sofőr elölről


 

Custom scanner jammer női sofőr oldalról

scanner_jammer_sofőr oldalról


 

Custom scanner jammer sofőr hátulról

scanner jammer sofőr hátulról

Besenyő Pista bácsi volt az edzője, most gyakorol, ő lesz a világon a legtovább a piros hátteret néző Scanner jammer pilóta, ebben még valószínűleg Boborjánt is le fogja pipálni. J


 

Köszönöm a figyelmet, gyertek vissza mielőbb a CustomStarWarsra!

 

A cikket írta: Rostás Norbert 2010. 07. 10. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

force commander lázadó

vissza a főoldalra főmenübe image map example