kotor2 nyitóképernyő darth sion darth nihilus visas marr


Darth Sion

Knights of the Old Republic 2

 

Darth Sion a Star Wars Kiterjesztett Univerzumának egyik legfontosabb negatív karaktere. Darth Sion, Darth Nihilus és Darth Traya képezi azt a Sith Triumvirátust, mely végül is a KotOR 2 játék főcímét adta, tekintve, hogy a Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords azaz Sith Nagyurak az ő "munkásságukat", az ő nevükkel jelzett érát mutatja be!

A KotOR1-ben Revan megölte Uthar Wynn-t, a Korriban-i Sith Akadémia mesterét. A végén Darth Malak is Revan keze által esett el, majd Revan maga is eltűnt az Ismeretlen Világokban. A vezetőik nélkül maradt Sith-ek Korriban-on egymás ellen fordultak, és őrjöngve versenyeztek a hatalomért egymást halomra mészárolva. Sion elmenekült Korriban-ról, és látszólag az Ismeretlen Világokba utazott. De valójában Malachor V felé vette az útját, és felkereste Revan régi mesterét, Darth Traya-t, hogy tegye őt tanítványává!

Sion egy kivételesen erős egyéniség volt, és kifejlesztette saját útját a Malachor-i Trayus Akadémián, a fájdalom hatalmát! Másokat kínozva, és öldösve növelte erejét, sőt, rájött, hogy kell mesterségesen táplálnia saját fájdalmát, és a gyűlöletét. Módszere gyakorlatilag legyőzhetetlenné tette. Ha megsebezték, ha fájdalmat okoztak neki, ereje csak tovább nőtt. Ha leszúrták, mindig képes volt felállni önnön agóniájából táplálkozva! Sion-nak meg kellett volna halnia, de a Sötét Oldal ereje, és a gyűlölet egyben tartotta szétvagdosott, agyonvert, megégetett testét, melynek puszta látványa is rettenetesen ijesztő volt mások számára. Sion állandóan fájdalomban élt, és mély, szenvedő, reszelős hangon beszélt. (Hangját Louis Mellis kölcsönözte számára, aki remek szinkron munkát végzett!) Darth Sion kiérdemelte a "Fájdalom Lordja" titulust. Mivel a fénykard mestere is volt, erős Sith Martalóc (Sith Marauder) is lett és mivel a kor egyik legnagyobb Sith assassin-ja is volt, Sion rengeteg felkutatott Jedi megkínzásáért, és haláláért volt felelős. Sion erős, és hatalmas Sith mester lett Traya alatt.

sion and nihilus vs trayaDe ez a Sith szövetség igen törékeny volt Traya, Nihilus, és Sion között. Sion és Nihilus megtámadták Darth Traya-t a Trayus Akadémia magjában, de Traya elmenekült. Sion régi mestere Kreia néven maga is Exile után indult. Sion és assassin légiói üldözték Kreia-t, aki bejutott az Ében Héjára. Azzal jutottak el egy Köztársasági hadihajó, a Harbinger látótávolságába, akiktől segítséget kértek Sion hadihajója ellen. Sion halottnak tetette magát, assassin-jai meg álcázták magukat, így feljutottak a Harbinger-re. Sion-t betették egy kolto tartályba, és megfigyelés alatt tartották döbbenetes, és szokatlan kinézete miatt. Mígnem Sion assassin-jai kikapcsolták álcázó berendezéseiket, és lerohanták a Harbinger legénységét. Sion is "felébredt", és kitört a tartályából. Kreia megtalálta, akit keresett, az Exile-t, aki a Harbinger egy katonájaként élt száműzetése alatt, de most az Assassin-okkal vívott harcban megsérült. Kreia elrejtette őt az Ében Héja egy termében, majd a Peragus felé menekültek tovább a harcok alatt eléggé megtépázott Ében Héjával. Sion és Nihilus folytatta az üldöző hadjáratot, de mostmár mind a kettejük - Exile és Kreia után.

A szitává lőtt Ebon Hawk bedokkolt Peragus bányakolóniáján, mert jelentős javításokra szorult. De nem telt el sok idő, mire Sion nyomukra bukkant, és a Harbinger fedélzetén megérkezett. Sion vezette azt az elit Sith Assassin osztagot, akik az Exile után iramodtak, akiről úgy sejtették, hogy ő a Jedik talán utolsó hírmondója. Kreia azonnal megérezte Sion jelenlétét, és megmondta az Exile Jedinek, hogy azonnal el kell tűnniük. De ez nem volt olyan könnyű. Kreia-nak, Exile-nak, és az ex-Sith assassin Atton Rand-nek át kellett osonniuk a Harbingeren, hogy bejussanak az Ében Héját rejtő hangárba, miközben mindenhonnan Sion assassin-jei támadták meg őket. Miközben a Héja felé tartottak, Sion várt rájuk a hajó egyik alsó szintjén, mint ahogy Darth Vader várt Obi-wan Kenobira. Kreia lehetőséget adott Exile-nak és Attonnak, hogy elmenekülhessenek, és egyedül nézett szembe Sionnal. Darth Sion kicsit gyalázta Kreia-t, aki az árnyékban lapult, gyengének titulálva, és tudatva, hogy már ő a mester. Kreia hátulról közelítette meg Siont egy vibrokarddal, de a Sith gyorsan megpördült, és lézerkardjával lecsapta az asszony kezét. De Kreia így is olcsóbban megúszta, mint Kenobi, Sion megkímélte az életét valamiért, és hagyta elmenekülni. Bár Kreia sérült volt, elérte a felszállni készülő Ében Héját, és elmenekültek. Sion üldözte őket, és a nagy lövöldözésben eltalálta véletlenül a Peragus egyik üzemanyaggal teli aszteroidáját, ami felrobbanva elpusztította az egész bányásztelepet, sőt, az egész aszteroida mezőt is. Ennyi belefér, gondolta Sion, majd a tüzes kőzápor elől visszafordult, és visszatért Korriban-ra.

Ha már visszatért Korribanra, Sion becserkészett egy másik Jedit - Lonna Vash mestert, akit elkapott, és csapdaként használta, hogy idecsalja az Exile Jedit. lonna_vashSion megparancsolta assassin-jainak hogy vadásszák le az Exilet, mikor megérkezik a Sith Akadémiára. Mikor végre megérkezik Exile Korribanra, Sion végre megölheti Vash mestert hisz már nincs rá tovább szüksége, és ezt boldogan meg is teszi elég brutális módon végezve a Jedi nővel. Exile már csak Vash holttestét találhatja meg, és megérzi, hogy itt az ideje eltűnni, mert Sion valahol itt bujkál. De már nincs ideje kijutni, Sion útját állja a kijáratnál!

sion_assassinDarth Sion és az Exile először itt küzdenek meg, a Korribanon. A fent említett Sötét erők miatt azonban az Exile sem tudja megölni a sérthetetlen Sith mestert fénykard párbajban. Nem marad más választása, csak feloldani ezt a patt helyzetet, és elfutni, mint Qui-Gon és Obi-wan a droidikák elől a Baljós Árnyakban. Természetesen Sion assassin-jai mindvégig a nyomában lihegnek majd.

Miután Exile a Telos IV csatában a Visas cikkemben írt módon leverte Sion Sith haverját, Darth Nihilus-t a saját hajóján, Sion elhagyta Korribant, és visszavonult a Malachor V bolygón található Trayus Akadémiára. Mikor visszaért, meglepve vette észre, hogy régi mestere, Darth Traya is visszatért. Sion húzódozva bár, de ismét elfogadta őt mesterének, hiszen Exile bármelyik pillanatban bekopogtathatott már hozzájuk is egy baráti öldöklésre. Ám Sionnak hátsó szándékai voltak, nem pusztán az összes Jedi elpusztításáról álmodozott, hanem különösen annak az egynek a vérét kívánta, aki régi mesterének oly fontos volt, az Exile Jediét. Darth Sion azért akarta Exile halálát, hogy megtörje régi mestere hitét, és jobbnak mutatkozhasson, mint az általa egyébként is meglehetősen lebecsült Exile Jedi. na most megtanulod mi az igazi eroUgyanis Sion egyátalán nem értette, miért favorizálja Kreia VELE szemben a "gyenge", lenézett, és semmibe vett Exile-t. Nagyon jól tudta, Kreia többre tartja az Exile Jedit. Vágyott már rá, hogy bebizonyíthassa, Kreia tévedett. Ezen a screenshot-on Sion minden dühe, minden vélt felsőbbrendűsége egy mondatba tömörül, mikor is befenyíti az Exile-t, hogy "now you realize the true power of the Dark Side" azaz "na most megtanulod, mi a Sötét Oldal IGAZI ereje...". Azt hitte, könnyedén lealázza az Exile-t, és Kreia sírva fogja ismét ŐT fiának, tanítványának nevezni. Semmire nem vágyott jobban, mint hogy megölje az Exile-t mindezekért. Mielőtt elkezdték végzetes összecsapásukat, Darth Sion megosztotta the force is pain the force is focus ala sionExile-lal az "ars poetica"-ját, életfilozófiáját, hitvallását, és döbbenetes elképzelését magáról az Erőről. Szerinte "az Erő maga a Fájdalom. Az Erő maga az állandó koncentráció, összpontosítás. Az Erő az, ami vezeti az erőseket, és megöli a gyengéket." Hát, lehet hogy SZÁMÁRA az Erő maga volt a Fájdalom, maga volt az állandó koncentráció, de feltételezem, az Exile nem így gondolta volna, illetve egy bármilyen épeszű ember is vonakodna ezt a beteges felfogást magáévá tenni.

 

Darth Sion és az Exile Jedi csatája

sion3siondarth sion

sion 380hp regeneraciojaBekapcsolták fénykardjaikat, és elkezdődött a végső csata. Halálosan komoly, öldöklő küzdelem. Exile ismételten képes volt felülmúlni vívástudásban Siont, de Sion ismét felállt a földről, újból, és újból, minden egyes halálos csapás után, miután meg kellett volna halnia. Darth Sion sion elismeri hogy kreia igazat mondott exilerolképes akár 380 élet pontot is újratermelni (health points=HP) akár minden egyes földrekerülése után. Mindenesetre most már Darth Sion is elismerte, hogy az Exile Jedi erős, és hogy TALÁN Kreia-nak igaza volt Exile-t illetően. Igen, talán igaza volt... De bárhogy is volt, ez a helyzet patthelyzet volt, mert Exile mindig megnyerte az adott asszót, de Sion minden alkalommal feltámadt, és visszavágót követelt. siont nem lehet megolniAzt mondta, hogy "hogy amíg a Malachor világának sötét energiái átjárják repedezett testét, addig őt nem lehet legyőzni". És valóban úgy tűnt. Exile taktikát váltott. Befolyásolni próbálta Siont, hogy saját hitét fordíthassa ellene. Az Exile lassacskán lemorzsolta Sion akaratát, megtörte hitét, meggyőzve őt, hogy Darth Traya-nak soha többé nem lesz rá szüksége, és ha elengedi az Erőt, akkor megszabadulhat állandó borzalmas fájdalmaitól, és gyűlöletétől, mely halálra ítélte őt. sion_halálaSion hite végezetül megrendült a Jedi befolyásának köszönhetően, és elveszítve a Sötét Oldalba, és önnön fájdalmának hatalmába vetett hitét ismét halandó, sérülékeny lett. Ezért elvesztette a csatát, földre került, de még mindig nem hitte el, hogy elbukott, és hogy meg fog halni. Mielőtt Exile megadta neki a kegyelemdöfést, Sion rádöbbent, hogy a Sötétségben élt, hite hamis volt, de számára ekkor már késő volt. Utolsó szavai azok voltak, hogy: "I am glad to leave this place - at last", azaz " örülök, hogy VÉGRE itt hagyom ezt a helyet" mely kifejezi, hogy életében sokszor gondolhatott már erre a pillanatra, és hogy állandó kínjaitól megszabadulni megkönnyebbülés számára. De tartok tőle, gonosz lelke soha nem lel majd békét, és soha nem fog tudni megpihenni.

A név "Sion" a Bibliai gondolatok ellenére sem a Bibliai Sionról, hanem az angol "scion" szóból eredeztethető, melynek jelentése ivadék. Sion a Sötét Oldal ivadéka, örököse volt. Traya ivadéka, és a Sith-ek ivadéka. A kor Sith-jeivel, sőt, a történelmi Sith-ekkel ellentétben Darth Sion ugyanis nem foglalkozott a Sith Birodalom építésével, nem akarta a javát, nem akarta uralkodni felette. Tojt a Galaxis meghódítására, és a Sith célokra. Egyedüli célja a Jedi Rend teljes eltörlésének vágya volt, a féktelen pusztítás, akárcsak Darth Maul-nak. Ez volt a személyes célja, melynek sikere nem igazából volt elképzelhető. Siont a többiek is csak egy brutális baromnak tartották, aki nem foglalkozik a Sith tanításokkal, a tudással, semmivel, csak az ambícióival, hogy halmozza a fájdalmakat, dühönghessen, és hogy láthassa a Jedi rendet kihunyni.
A Fájdalom Nagyura megvetette a gyengeséget, és csak a nyers és brutális erőt tisztelte. Gőgösen lenézte a régi Sith Lord, Darth Revan uralkodásának módszereit, ám annál többre tartotta Malak vezetését, melyet így kommentált: "Malak erős volt, mikor lehetősége volt, azonnal lecsapott, és magához ragadta a hatalmat. Lord Revannak megvolt a lehetősége, hogy uralkodjon a Birodalom felett, hogy meggyógyítsa a sebzett galaxist, és ismét erőssé tegye (a Sith-eket), de elgyengült, és elfutott." Sion és HK-47 nézetei azonban nagyban eltérnek Revanról és Malakról. Sion az hitte Malakról, hogy ő volt a hatalmas vezető, aki erős kézzel, brutálisan ragadta magához a galaxist, míg HK-47, akinek maga Revan volt a gazdája, úgy látta, hogy Revan volt az erősebb a kettő közül, mert okosabb, taktikusabb volt, mint Malak. Végül, HK-47 taktikájának igazsága, miszerint az akarat, a hit megtörése kulcsfontosságú, bebizonyosodott. Exile ezt alkalmazta Sion ellen, ami hasznosabbnak bizonyult, mint a brutális erő. Az idő mindenre megadja a választ. A stratégia és a taktika sokszor sokkal fontosabb, mint az agresszió, és az erő. HK-47-nek igaza lett. Még a legnagyobb, és a legerősebb gonosztevőknek is meg kell egyszer fizetni a bűneikért a végén. Darth Malak és Darth Sion mindketten elestek. Revan és Exile nyertek, és mindketten élnek. A Sötét Oldal nyert csatákat, de a háborút a Fény nyeri!
 

Tekintsétek meg a custom Darth Sion figurámat!

 

Darth Sion custom figura egy custom fénykarddal elölről

 sion_custom elölről

 


Darth Sion custom figura egy custom fénykarddal hátulról

sion_custom hátulról darth sion háta

 


Darth Sion custom figura egy custom fénykarddal oldalról

sion_custom_oldalról

 


Köszi, hogy meglátogattad a CustomStarWars-t. Gyere vissza hamar!

 

 

írta: Rostás Norbert 2008.09.02. a figura készülte évekkel azelőtt.

 

darth sion

vissza a főoldalra főmenübe image map example